תמלול הסרטון:
רוכשים של דירה מקבלן הופתעו שהקבלן הקדים להם את מועד המסירה ודרש להקדים את מועד התשלום, ונאלצו לשבור קופת גמל ולקחת הלוואות כי הכסף עדיין לא היה זמין להם.
אפשר להגיד שכמעט ללא יוצא מהכלל הגדרת מועד מסירת החזקה בחוזי מכר של קבלנים מנוסחת בצורה בעייתית –בד"כ בחוזי המכר רשום שהדירה תמסר עד לא יאוחר מ__ תאריך X
הבעיה בניסוח הזה – שהוא מאפשר לקבלן להקדים את מועד המסירה ולטעון שהחוזה מאפשר לו כי אם נחשוב על זה – לא יאוחר מ__ יכול להיות כל מועד אחר שהוא מוקדם לתאריך הנקוב בהסכם. עכשיו תגידו מה הבעיה עם זה? למשל אם הקונה התחייב לשלם בסוף את רוב התמורה – ותכנן לקחת בתשלום האחרון את המשכנתא או שמשתחרר לו סכום כסף סמוך לפני מועד התשלום, למשל אם מכר דירה וקבע בהסכם מול הרוכשים שלו מועד תשלום בתאריך מסויים – צריך לבדוק אם הקונה בכלל יכול להקדים התשלום. אם מדובר במשכנתא צריך לקחת בחשבון כ- 45 ימים לפני מועד התשלום לצורך התנהלות מול הבנק – עד שהוא יסיים לטפל בבקשה שלכם.
שימו לב איך כמה מילים יכולות לשנות את כל התמונה. ברור שיש חברות שימתינו בסבלנות אפילו אם החוזה קובע אחרת ויהיו הוגנות, אבל אנחנו לא רוצים להיות תלויים בחסדיהם של אף אחד.
אז חשוב שתשימו לב, וגם עורך הדין שלכם צריך לשים לב.
זהו לבנתיים.
לתכנים נוספים בנושא רכישת דירה מוזמנים להכנס לאתר שלי.
תודה רבה על ההקשבה.